Natuuratelier

Ons Natuuratelier is een bijzonder mooi natuurgebiedje, tussen de dijken, van ruim een hectare groot. Naast veel ongerepte natuur en ‘wildernis’ staan er hoogstam fruitbomen en er is een frambozentuin en wilde bloementuin. Langs het hek groeien wilde rozen. Onder de walnotenboom staat een grote tafel om aan te werken en de pottenbakschijf (schopschijf). Naast de waterpomp staat een grote stretchtent om onder te werken als het regent.

In het natuurgebiedje staan (op veilige afstand van onze werktafel) ook de bijenkasten van imker Ad van Houten / Imkerij de Bijenwaard. De bijenkasten zijn door leerlingen van de Tekenschool prachtig beschilderd.

Verder wonen er drie schaapjes, uilen, sperwers, kikkers, salamanders, vlinders, ganzen, eenden (nu met hun babie eendjes), konijnen, kippen, heel veel vogels en een nachtegaal : ) 

Er staat een klein heel oud schuurtje. In het schuurtje ligt het hooi voor de Soay schaapjes: een wild schots schapenras, die dit natuurgebiedje begrazen. Op het hooi broedt nu een kip : )

Het Natuuratelier grenst direct aan natuurgebied de Hurnsche Kil en aan de Waaldijk in Hurwenen

In het Natuuratelier worden door de Tekenschool workshops/zomercursussen/kinderfeestjes en lessen buiten in de natuur gegeven.

Vanaf de meivakantie tot de herfstvakantie zijn alle Tekenschool lessen voortaan in het Natuuratelier. In de winter en herfst zijn de lessen in het atelier in de Poorterij.

  • Tekenen,
  • schilderen,
  • keramiek
  • Pottenbakken
  • Steen bewerken
  • Vilten
  • land art
  • En nog veel meer….

Route naar het Natuuratelier:

Vanaf Zaltbommel volgt u de Waaldijk naar Hurwenen (richting Rossum) en dan komt u vanzelf langs het Natuuratelier. Het Natuuratelier is tussen Waaldijk nummer 14 en Waaldijk nummer 8 in. Kan niet missen! u kunt de auto op de dijk gratis parkeren.

Met de auto vanaf Zaltbommel is het 7 minuten, met de fiets 20 minuten.

Ietsje voorbij het Natuuratelier zitten met heerlijk terras aan de Waal: Eetcafe De Roskam,  De Gouden Molen en Bistro in Petto.

© 2020 Cathalijne van Gent