Natuuratelier

Net als Monet als ‘natuur’ atelier zijn tuin in Giverney had, heeft de Tekenschool nu naast het atelier in de de binnenstad van Zaltbommel ook een atelier in de natuur:

Ons Natuuratelier is een bijzonder mooi mini natuurgebiedje, omzoomd door dijken, van bijna een hectare groot. Naast ongerepte natuur staan er hoogstam fruitbomen en er is een moestuin. In het natuurgebiedje staan ook de bijenkasten van imker Ad van Houten/Imkerij de Bijenwaard. De bijenkasten zijn door leerlingen van de Tekenschool prachtig beschilderd.

Het Natuuratelier grenst aan natuurgebied de Hurnsche Kil en aan de Waaldijk in Hurwenen.

In het Natuuratelier worden door de Tekenschool workshops/zomercursussen/kinderfeestjes en lessen buiten in de natuur gegeven.

  • Tekenen,
  • schilderen,
  • keramiek
  • land art.

Er staat een klein schuurtje. Dit schuurtje is nu vooral bedoeld als winter hooiopslag voor de Soay schaapjes: een wild schots schapenras, die dit natuurgebiedje begrazen. Het schuurtje wordt in de toekomst een beetje aangepast zodat het naast hooiberg ook kan dienen als gezellige atelierruimte voor als het opeens heel hard gaat regenen en waar bijvoorbeeld de pottenbakschijf kan staan.

Route naar het Natuuratelier:

Vanaf Zaltbommel volgt u de Waaldijk naar Hurwenen (richting Rossum) en dan komt u vanzelf langs het Natuuratelier. Het Natuuratelier is tussen Waaldijk nummer 14 en Waaldijk nummer 8 in. Kan niet missen! u kunt de auto op de dijk parkeren.

Met de auto vanaf Zaltbommel is het 10 minuten, met de fiets 20/30 minuten.

Ietsje voorbij het Natuuratelier zitten met heerlijk terras aan de Waal: eetcafe De Roskam.

de Gouden Molen en Bistro in Petto.

(klik op de foto’s voor om te vergroten)